Onze diensten

Alles wat wij doen, doen wij op basis van onze 4 P’s. Persoonlijk, Perspectief, Plezier en Plaatsingspercentage! Voor we starten met een persoonlijk proces bekijken we eerst wat je kunt en wilt. Dat is de basis voor alle vervolgstappen. We leren je regie te nemen in jouw loopbaan.

Outplacement


Soms is het nodig dat werkgever en werknemer afscheid van elkaar nemen. Dat kan zijn omdat er een reorganisatie of een fusie plaatsvindt of omdat persoonlijke capaciteiten niet meer in lijn lopen met de eisen die aan de functie worden gesteld. Het kan ook zijn dat een arbeidsconflict voor een onwerkbare situatie zorgt. Actieve begeleiding naar een nieuwe werkomgeving is dan voor alle partijen de beste oplossing.

De outplacementtrajecten van Sterck in Werck zijn praktisch ingericht en hebben als doel om kandidaten succesvol te begeleiden naar een nieuwe baan. De situatie van de kandidaat is altijd ons vertrekpunt. Het fundament van zo’n traject is belangrijk, we besteden daarom veel aandacht aan vragen als: wie ben je, wat wil je en wat kan je. Uiteraard besteden we ook aandacht aan het ontwikkelen van sollicitatievaardigheden. De meeste aandacht gaat uit naar actieve marktbenadering, het daadwerkelijke solliciteren. Hoe dan ook, onze kandidaten moeten onderscheidend zijn in alle fasen van een sollicitatietraject.

De looptijd van een outplacementtraject varieert tussen de 6 tot 9 maanden. Soms gaat het sneller. Wij werken met organisaties uit alle sectoren, met jongere en oudere mensen, met laag tot hoog opgeleide mensen en in alle functiegebieden zoals in sales & marketing, finance, IT, HR, logistiek en productie. Maar ook in de non profit wereld (onderwijs, zorg en bestuurlijk). Ons grote netwerk van bedrijven en onze actieve aanpak zorgt ervoor dat meer dan 90% van alle kandidaten weer een nieuwe baan vindt!

Werving en selectie


Als je dringend op zoek bent naar nieuwe medewerkers en je wilt voorkomen dat je onnodig veel tijd en geld kwijt bent aan de werving van goed personeel, dan bieden wij uitkomst. Vaak is het plaatsen van een vacature immers niet voldoende. Wij hebben een groot netwerk van professionals in diverse sectoren en weten met onze ruime ervaring meestal snel de juiste kandidaat of kandidaten voor je te vinden.

Voor bedrijven en organisaties:

Mensen zijn alleen succesvol in hun functie als ze hun kwaliteiten optimaal kunnen inzetten. Wij kiezen daarom voor een persoonlijke benadering. Luisteren naar jouw wensen en eisen staat bij ons voorop. Of het nu gaat om bemiddeling voor tijdelijke ondersteuning, een vaste medewerker of een interim-professional, wij werven kandidaten van ieder niveau en voor iedere functie.

Voor kandidaten:

Jij staat bij ons centraal. Wij weten hoe belangrijk het is dat jouw kwaliteiten en jouw ervaring goed tot hun recht komen in jouw nieuwe baan. Onze baanbemiddeling is proactief. Als wij, na een persoonlijke intake, van elkaar overtuigd zijn gaan we actief op zoek naar een baan die bij jou past. Je leeftijd en achtergrond zijn voor ons niet belangrijk. Het gaat om jouw talenten en ambities. Wij geloven erin dat alles wat je wilt bereiken één stap buiten je comfortzone ligt. Meer weten? Neem contact met ons op.

HR-ondersteuning


Ken je het gezegde over tafellaken en servet? Je bedrijf is (nog) te klein om een vaste HR professional in dienst te nemen, maar groot genoeg om alles rondom personeel professioneel te ondersteunen en te structureren. Zaken moeten ook juridisch in orde zij, vooral arbeidsrechtelijk. Wij zetten onze kennis van en ervaring met HR graag in voor jouw organisatie. Met een abonnement op onze HR-ondersteuning ben je het hele jaar door verzekerd van advies en ondersteuning voor al je HR-kwesties. Wij ontzorgen je op professionele wijze bij al je vraagstukken op het gebied van instroom, doorstroom en uitstroom van je medewerkers.

Welk abonnement past het beste bij jou?

Wij kunnen vrij snel inschatten welk maandabonnement het beste bij jou past. Vervolgens spreken we met je af hoeveel uur ondersteuning je binnen zo’n abonnement per maand nodig hebt nemen we samen de voorwaarden door.

• Basisabonnement: 1 tot 12 uur per maand

• Plusabonnement: 12 tot 20 uur per maand

• Extraplusabonnement: 20 tot 40 uur per maand

• Topabonnement: 40 uur per maand of meer

Een abonnement kan op ieder moment opgezegd worden met inachtneming van één maand opzegtermijn.

Actueel en informatief

Sterck in vakkennis

NIEUWS Aantal ontslagzaken daalt al sinds 2017
Door het economisch herstel zien we al sinds 2017 dat een daling is ingezet voor het aantal ontslagzaken. […]
Lees verder
NIEUWS Aantal vaste contracten neemt weer toe
Voor het eerst sinds het economisch herstel van de crisis zitten de vaste contracten weer echt in de […]
Lees verder
BLOG Is je bedrijfscultuur arbeidsmarktproof?
Nog geen drie jaar geleden verkeerde de arbeidsmarkt in een diepe crisis. Heel veel werkzoekenden en heel weinig […]
Lees verder
Sterck in Werck

Sterck in Werck