Ervaring van Lianne

‘Sterck in Werck leerde me hoe je soms brutaal moet zijn’

Lianne over werk vinden en Sterck in Werck

Het was een normale doordeweekse middag toen Lianne op het schoolplein stond om haar zoontje uit te zwaaien. Een van de aanwezige papa’s op het plein sprak haar aan, met de wetenschap dat Lianne zonder werk zit. Of ze Sterck in Werck al kent? Nee. Inmiddels is ze dankzij Sterck in Werck gestart in haar nieuwe baan!

Wat heeft Sterck in Werck voor jou gedaan?

“Ik heb bij de zoektocht naar een nieuwe baan veel contact gehad met Margreet van Kemenade en Guido Maas. Zij hebben mijn cv onder handen genomen en me geholpen bij de sollicitatieweg die ik heb afgelegd. Denk aan brieven schrijven, brieven bespreken, contacten leggen met bedrijven. Veel dingen die vanzelfsprekend lijken, maar waarbij hulp toch gewenst is.”

Hoe was de werkwijze die Sterck in Werck hanteerde?

“Samen met Margreet en Guido ging ik een traject van twee maanden in, waarbij we om de twee weken een afspraak hadden. Dan zaten we een paar uur met elkaar rond de tafel en bespraken we alles wat ik de afgelopen dagen had meegemaakt. Van afwijzingen tot contact met bedrijven. Ook mijn interesses en voorkeuren werden besproken.”

Wat is het uiteindelijke resultaat?

“Onlangs ben ik gestart in een adviseursfunctie, dankzij Margreet. Bij Sterck in Werck leerde ik hoe je soms een beetje brutaal moet zijn en zelf bedrijven moet benaderen. Daar pluk ik nu de vruchten van.”

Hoe kijk jij nu naar de organisatie van Sterck in Werck?

“Het grote voordeel van Sterck in Werck tegenover andere soortgelijke dienstverleners is dat zij de regio als geen ander kennen. Ze kennen bedrijven, hebben een groot netwerk en een flinke dosis ervaring. Guido is jarenlang werkzaam geweest als HR-manager. Ik zou Sterck in Werck graag nog vaker in de regio zien verschijnen, bijvoorbeeld op evenementen in Bergen op Zoom.”

Sterck in Werck

Sterck in Werck