Ervaring van Jan

‘Sterck in Werck bracht me nieuwe hoop én een baan’

Jan over 50+ en Sterck in Werck

Na drie teleurstellingen in drie jaar was de hoop voor Jan even ver te zoeken en lukte het hem niet meteen de draad weer op te pakken. Dat had deels ook met zijn leeftijd te maken. Met 58 jaar lijkt het nog nét wat moeilijker een baan te vinden. Totdat hij op Sterck in Werck stuitte…

Hoe bent u met Sterck in Werck in contact gekomen?

“Dat gebeurde in hun Werckcafé waar ik via een vriend terecht kwam. Hier ging een wereld voor me open. Ik kwam in contact met lotgenoten. Het contact met mensen die hetzelfde doormaken als jij doet een mens goed. Je komt erachter dat je niet de enige bent die met dergelijke zorgen rondloopt. Iedereen steunt en helpt elkaar waar mogelijk. Er wordt met elkaar meegeleefd en er worden tips uitgewisseld. Naast interessante lezingen organiseert Sterck in Werck ook workshops in social media, pitchen, het maken van een goed cv en noem maar op. De groepjes voor workshops zijn klein, zodat er voor iedereen voldoende aandacht is.”

Hoe was de ervaring met Sterck in Werck verder?

“In het Werckcafé leerde ik Guido, Margreet en Sido kennen. Drie professionals met een enorm netwerk. Zij hielpen me de focus te leggen op kansen en mogelijkheden, maar zijn tegelijkertijd ook eerlijk over wat niet gaat lukken. Dat is fijn. Het wordt niet mooier gemaakt dan het is. Ik heb bij Sterck in Werck nauw samengewerkt met Guido. Hij is een eerlijk, integer en aimabel mens. Guido heeft zowel nationaal als internationaal veel ervaring en weet exact waar recruiters op letten, omdat hij zelf aan deze zijde heeft gewerkt. Guido hielp me op positieve wijze op weg. Hij legt door middel van metaforen uit waar het beter kan.”

Wat was het resultaat van de samenwerking met Sterck in Werck?

“Tweewekelijks kwamen we samen om sollicitaties door te nemen, vacatures te zoeken en andere mogelijkheden te bekijken. Het contact was intensief en de werkwijze constructief. Hun benadering is zeer persoonlijk. Ze staan naast je en doorlopen het proces samen met jou. Dat voelt ook zo. Het is fijn als er iemand is die oprecht begaan is met je en je verder helpt om zo snel mogelijk weer aan de slag te kunnen. Mede daardoor ben ik inmiddels gestart met een leuke baan!”

Sterck in Werck

Sterck in Werck